Piercen of schieten?

Waarom je je piercing beter niet laat schieten

Vaak krijgen we de vraag wat de beste optie is piercings/oorbellen schieten of piercen. Onze mening is hierin zeer duidelijk: piercen is de beste en enige verantwoorde manier om piercings/oorbellen te plaatsen.

Hier enkele redenen om deze visie kracht bij te zetten:

  • Bij het schieten wordt er een relatief bot voorwerp met hoge kracht door het weefsel geperforeerd. Het weefsel scheurt en dit bemoeilijkt de heling. Het piercen gebeurt met een scherpe naald en zorgt voor minder schade aan het weefsel en bijgevolg minder pijn en een betere heling. Het schieten van piercings kan blijvende schade veroorzaken aan het weefsel (bv bloemkooloor, littekenweefsel...)
  • Het is niet mogelijk om het pistool te steriliseren en bijgevolg steriel/hygiĆ«nisch te werken. Bij het piercen wordt er gewerkt met steriele voorwerpen (klemmen, naalden, juwelen...).
  • De oorbellen die aangebracht worden met een pistool hebben een beperkte vaste lengte waardoor er geen rekening gehouden wordt met zwelling en de verzorging ervan.
  • Er is geen kwaliteitsgarantie van het aangebrachte juweel bij het schieten van piercings. Piercingshops zijn verplicht om te werken met hoogwaardige materialen.
  • Het is onmogelijk om oorbellen zeer precies te plaatsen tijdens het schieten waardoor oorbellen dikwijls schuin staan. Bij het piercen is een zeer specifieke plaatsing perfect mogelijk.
  • Juweliers beschikken niet over de kennis van de juiste plaatsing van piercings en hun nazorg met het logische gevolg dat er sneller problemen ontstaan.